Refill del 2

En god start, men et stykke igjen! 
Det er godt å se at det er stadig fler som tar i bruk Refill istedenfor å kjøpe alt filament på spole. Men fortsatt er det slik at det meste selges på spole selv om det koster en god del mer og fører til mer plastavfall. Her på huset printer vi mye selv og velger refill når det er mulig/tilgjengelig.

Med litt mer bruk kommer også litt mer erfaring.
Spoler med refill leveres i en helt spesifikk dimensjon på indre diameter som skal være 103mm +/-1mm. Det betyr også at de spolene du printer selv må ha riktige mål. Indre diameter på spolen skal være maks 102mm. Hvis din printer ikke er helt riktig kalibrert må du enten fikse det, eller skalere print så det passer.

Det går helt fint å ta filament av en spole igjen for å lagre. Bruk strips/zip-ties eller Velcro på samme måte som det var når du fikk tilsendt filamentet.   

Spoletyper
Det er laget flere ulike spoletyper og vi har testet og bruker to varianter. Den originale (med burgunder filament på bildet) fra RichRap og en lettere versjon som tar mindre tid å printe (med graphite/grå filament på bildet) fra 3D-workshop

*Vi anbefaler versjonen fra 3D-Workshop siden denne er raskere å printe og har rom for mer variasjon i dimensjoner på printede spoler og filament.

Utvalg av filament
Det er egentlig bare populariteten som vil bestemme hvor mange ulike typer filament som vil bli tilgjengelig. Som det er nå er det primært "bestselgere" som tilbys, men det vil endre seg med etterspørselen.

Prøv!
Det er mange gode grunner til å støtte dette konseptet og vi her på v4.no vil gjøre vårt for at det skal være lett å få tak i lokalt i Norge. Vi tok inn refill umiddelbart når det kom på markedet (selv om vi ikke visste om noen ville ha det) og håper å utvide utvalget med flere farger og materialer etterhvert.

*Oppdatert 1/9-2018

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published