Refill og miljø

Vi som jobber med 3D-printing og plastmaterialer bør tenke på hva vi kan gjøre for å minimere miljøbelastningen av virksomheten vår. Et viktig tiltak er å velge materialer som er nedbrytbare - der det er mulig å benytte dem. Vi har for egen del kuttet ut ABS helt fra utvalget ettersom det for de fleste formål kan erstattes av mer miljøvennlige materialer. 

En annen sak man kan gjøre er å kutte ut selve plastspolene som filament til 3D-printere kommer på. Gjennom et flott initiativ fra Richard Horne "RichRap" har det blitt foreslått en standard for å levere filament uten spole. Vi er veldig glade for at  Fiberlab gjennom sin produktlinje Fiberlogy også tilbyr produkter på denne måten. I første omgang gjelder det PET-G og Easy PLA men mer kan følge senere hvis det viser seg at dette blir populært. Produktene blir merkbart billigere pga lavere fraktkostnader og at produsent ikke behøver å kjøpe esker og spoler.

Det eneste du må gjøre selv er å printe en "Masterspool". Mer informasjon og video fra Richard Horne om konseptet finner du på https://www.thingiverse.com/thing:2769823

Thomas Sanladerer har også laget en video om dette: https://www.youtube.com/watch?v=aeJo-kKBtLk

Kontakt oss gjerne på teknisk@v4.no om du har spørsmål om refill. Vi tar inn produktene så snart som mulig og venter å kunne levere fra midten/slutten av juni 2018.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published